II Kohtaaminen - Kieloranta 14.-15.1.2016
Torstai 14.1. - Uutta työtä syntyy intohimojen ympärille
Klo 9.00 Aamubuffet
Avaussanat
Avaussanat
Iiris Pakkanen ja Jyrki Pyykkönen, Koulutuskeskus Salpaus
Uusi työ
Uusi työ syntyy intohimojen ympärille
Emma Iivanainen, Tamora Oy/Painted By Cakes
Muutoksen askeleet, Tulevaisuuden Tekijöiden Heimo ja Suomen Paras Palveluinnovaattori yhdessä
Jaana Utti, Tamora Oy
Uusi työ syntyy intohimojen ympärille
Emma Iivanainen, Tamora Oy/Painted By Cakes
Muutoksen askeleet, Tulevaisuuden Tekijöiden Heimo ja Suomen Paras Palveluinnovaattori yhdessä
Jaana Utti, Tamora Oy
Yhdessä tehden kohti yhteistä tavoitetta
Perjantai 15.1. - Tulevaisuuden menestystekijät
Klo 8.30 Aamukaffet
Tuottavuuden uusi aika - mitä ovat tulevaisuuden menestystekijät?
Tuottavuuden uusi aika - mitä ovat tulevaisuuden menestystekijät?
Aidosti asiakaslähtöinen
Jaana Utti, Tamora Oy
Klo 13.30 Lähtölounas
Uutta työtä syntyy intohimojen
ympärille. Emma Iivanainen on diplomi-insinööri. Mutta hän on myös
kakkutaiteilija, leivontakirjailija, bloggaaja, ruokatoimittaja,
yrittäjä… Hän on tehnyt intohimostaan ammatin ja toteuttaa nyt
unelmiaan.Uusi työ syntyy intohimojen ympärille - Emma Iivanainen - pdf -materiaaliin >>
En näe uhkia, näen vain pelkkiä mahdollisuuksia. Pelkkiä
mahdollisuuksia. Sieltä tulee luovuus. Se tulee intohimon kautta. Silloin
syntyy maailmanluokan huippuosaamista. Sille löytyy aina ostaja.
Miten intohimot löytyvät? Työtä ei voi syntyä intohimon ympärille, jos sitä intohimoa ei ole. Miten saadaan ihmiset löytämään intohimon? Miten heidät ohjataan intohimojen pariin? Muutostarve. Älä tyydy. Elämä ja työ eivät ole erillisiä. Mistä tiedän, että teen sitä mitä haluan? Minkälainen fiilikseni on sunnuntai-iltana? Jos sunnuntai-ilta on kauhun paikka, on muutostarve varmasti olemassa. Mitä menetät, jos teet muutoksen? Kokeileminen. Intohimot löytyvät kokeilemisen kautta. Ei ole vääriä valintoja. Ne ovat yhtä tärkeitä kuin oikeat.
Arvokeskeisyys. Mitä tekisit, jos kukaan ei näkisi mitä
tekisit? Minä tekisin kakkuja. Intohimoiset jutut aiheuttavat stressiä. Arvo
tulee siitä, että stressistä huolimatta se tuo positiivista energiaa ja
uskomatonta sisältöä elämään.
Mitä asioita teen, että en harhaudu omalta tieltäni.
Keinutuolitesti! Voinko vanhana mummona miettiä, että jääkö asia mieleen. Että
vitsi miten hienoa, että tein tuon! Vai onko tilanne päinvastoin. Haluan
omistaa aikaa arvokkaille asioille. Tehdä intohimojani edistäviä juttuja!
Millaista uusi työ on? Se ei ole aikaan tai paikkaan sidottua. Työ on tehokasta silloin, kun sitä pääsee tekemään juuri silloin kun itse haluaa. Mitä on menestyminen? Minulle se on sellaista elämää, että olen onnellinen joka päivä. Työ ei ole pelkkää työtä, vaan se on elämää. Miten lähdit miettimään sitä, mikä on sinun osaamisesi arvo? Mietin sitä paljonko käytän siihen aikaa. Suhteutin tekemistä myös markkinaan. Paljon hääkakuista muut veloittavat. Mutta se on vaikeaa. Tulee helposti valittua kannattavimpia töitä. On pitänyt olla tosi tiukkana siinä, että ei myy mitään liian halvalla. Etenkään sellaista, mitä kukaan muu ei pysty tekemään. Työt ovat uniikkeja, taideteoksia. On pokalla mietittävä mikä se arvo on. Kukaan ei pysty juuri sitä taideteosta kopioimaan. On arvostettava omaa työtä. Kakkutaiteilija-nimikkeen keksittyäni on eri asia pyytää taiteellisesta työstä palkkaa kuin jos pyytäisin palkkaa kakuista vaikkapa bloggarina.
Taidot yhdistyvät uudella optimaalisella tavalla kun on
intohimoa.
Tieto ja taito yhdistettynä on korkein osaamisen muoto. Siitä tehdään uutta.
Olemmeko liian
tutkintosidonnaisia? Pidämmekö omalla ohjaamisellamme opiskelijat liian hyvin
muotissaan? Opetetaanko heidät pysymään karsinassaan? Noin kärjistetysti. Miksi
rakenteemme ovat niin tärkeitä, että toimimme näin?
Miettikää jokaisessa pöydässä yhden asian minkä teette 24h
sisällä. Miettikää minkä teette 21 päivässä. Ja miettikää mitä teette niin,
että se on täydessä toteutuksessa 105 päivän sisällä. KOLME TEKOA.
|
Tattikeitto artisokasta, 15 pientä annosta
VastaaPoista3 dl vettä
3 purkkia latva-artisokkia
3 perunaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl kasvisfondia
4 dl kuohukermaa
Ripaus suolaa ja sokeria
Valuta ja huuhtele artisokat. Kuori perunat. Laita nämä kiehumaan veteen. Lisää hienonnetut valkosipulit ja fondi. Kun perunat ovat pehmeitä, lisää kerma ja kiehauta. Soseuta. Mausta sokerilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoile esim. pienestä lasista. Koristele pienellä lorauksella balsamiviinietikkaa, korianterin lehdellä ja krutongilla.
150 g smetanaa unohtui 😎
PoistaEilen romutimme uskomuksen 'Mitä useampi kokki, sen huonompi soppa'. Tusina kokkeja loihti huikean yhdenksän ruokalajin makuelämyksen. Attraktiivinen visio toteutui, kun heittäydyimme intohimolla ja luotimme toisiimme!
VastaaPoistaIhanaa 9 ruokalajin yhteistä illallista muistellessa voi tekaista kotona mutakakun. Valuva, tahmainen, ihana!
VastaaPoista200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sulata suklaa ja voi yhdessä.
Sekoita joukkoon sokerit.
Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen.
Lisää joukkoon siivilöidyt vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
Kaada massa voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa 20-25 min.
Tarjoile lämpimänä kermavaahdon tai vaniljajäätelön ja vadelmien kanssa.