V Kohtaaminen

V Kohtaaminen 23.-24.8.2016 Vierumäki

 

Ubiikkia oppimista



Voittajia tulee olemaan ne jotka pystyvät tulemaan ulos luokkahuoneesta. Saamaan oppimiskokemuksen aikaiseksi muualla. Ei entisen tekemistä. Ei webinaarin lähettämistä. Vaan rakentamaan uutta työelämää, missä ikinä he ovatkin. Lähes 24/7. Teidän vaikutuksen on ulotuttava huomattavasti luokkahuonetta pitemmälle. 

Se on ubiikkia oppimista. Kaikkialla. Ajasta ja paikasta riippumatta. Pystyt jättämään muistijälkiä vaikka kuinka paljon.

Et ole enää pelkästään tiedon kuluttuja. Olet toteuttaja, sisällöntuottaja.

Tarvitset kanavia tullaksesi kuulluksi. Pelkkä luokkahuone ei riitä.



 

Kehittäjän mieli


Kalle Michelsen, kehittäjän mieli, pdf >>




Kehittäjän mielen perusidea on, että miten herkässä teidän mieli on kysymään mitä jos?
Mitä jos teidän pitäisi kouluttaa revontulitarkkailija? Miten te koulutatte revontulitarkkailijan? Mitä pitää opettaa? Mitä vaaditaan? Minkälainen hän on lähtiessä?  


Oppiminen on perustunut passiiviseen olemiseen ja kuuntelemiseen. Meidän on saatava rikottua oppilaan ja opettajan perinteisiä rajapintoja, saatava ihmiset osallistumaan. Luomaan yhteisen oppimiskokemuksen. 


Idean kehittämisen jalkauttaminen. Alamme törmäämään eri tyyppisiin esteisiin. Mitä jos olemme tehneet päätöksen revontulitarkkailija kouluttamisesta? Mitä meidän pitää tehdä, jotta asia etenisi ja koulutus alkaisi?

 



Luovuutta meiltä löytyy. Mutta kun meidän pitäisi viedä loputtomat määrät hyviä ideoita arkeen, niin kohtaamme nopeasti esteitä? Mitkä niitä esteitä on? Entiset kokemukset. Siitä tulee helposti blokki. Ehdotukset voivat vaikuttaa itseemme asemaamme heikentävästi. 

Kehittäjällä on oltava kaksi erinomaista taitoa: myydä idea ja kehittää idea. 

Nämä kaksi asiaa on osattava. Voin olla luova, mutta en osaa myydä. Tai osaan myydä, mutta en osaa olla luova. Otetaan mukaan ihmiset. Ei tehdä tätä yksin. Yhdessä kehittämisen malli on aivan oleellisen tärkeä.

Kehittäjän mieli on avoin ympäristö. Katsotaan ja kokeillaan. Ei pelätä epäonnistumista. Epäonnistumiset ovat vain kokeiluja. On osattava näyttää kehittämisen hyödyt. Mitä voidaan saada aikaiseksi annetuilla resursseilla?





Mitä kehittäjä tarvitsee? Muutos on se mitä tapahtuu. Ei pysyvyys. Koulutusinstituutiossa tämä menee hämmästyttävän hitaasti läpi. Kaikki muu muuttuu ympärillä.  Jos emme reagoi, työnnämme putkesta vanhaan maailmaan.

Kuka suhtautuu muutokseen innostuneesti? Kuka tekee mielellään asioita samalla tavalla turvallisuushakuisesti? Miten pystymme omassa organisaatiossa sopeuttamaan omaa työtämme muutokseen?
 
Kehittäminen on mahdotonta negatiivisessa ilmapiirissä. On saatava positiivinen liike eteenpäin.



























Tuotekehityksestä


Tuotekehitys on aina ollut innovaatiotekemistä. Se on ollut tarpeisiin ja tuotantoon sidottu juttu. Vaikka uusi viineri.

Mikään organisaatio ei menesty sillä, että kysyy asiakkaalta mitä haluat. On tuotettava jotain paljon enemmän. Asiakastarpeissa ja niiden toteuttamisessa yhdistetään sinun ammattitaito, maailman muutos ja asiakkaan elämykset.

Organisaatiot eivät osta. Vaan henkilöt ostavat. On voitava vakuuttaa henkilöitä.
Sinun on mietittävä asiakashyötyä. Älä kysy asiakkaalta mitä asiakas tarvitsee, silloin olet auttamattomasti myöhässä.

Kehittäminen on yhteisölaji. Kun teet yksin asioita, et pysty selviytymään. Tarvitset samanmielisten joukon, jossa pystyt sparraamaan asioita. 


Mitä meidän pitää tehdä? Meidän pitää saada aikaan. Lopettaa suunnittelu ja alkaa tekemään.
Riko olemassa oleva rakenne. Tee kokonaan uusiksi. Pystyt tuottamaan asiakashyötyä enemmän.


Kehittämiseen liittyy se, että emme lisää tuottavuutta kymmeniä prosentteja. Vaan satoja, jopa tuhansia prosentteja. Silloin mietimme miten käytämme olemassa olevat resurssit paremmin, asiakashyötyä paremmin tuottaen. On rikottava rakenne. Se on vaikeaa. On käännettävä kaikki päälaelleen. Luovu lomakkeista. Ota käyttöön vaakasuorassa oleva paperi ilman viivoja ja lokeroita.


KOTITEHTÄVÄ
Älä istu työtuolillasi ollenkaan. Älä istahda työtuolillesi yhtään kertaan ennen seuraavaa tapaamistamme. Kyse on oman työn muotoilemisesta uudestaan.






Kehittäjä suututtaa ympärillään olevia varmasti. Älä mieti vanhoja ideoita. Maailma tuo mahdollisuuksia jatkuvasti lisää. Kun mietimme kehittämistä, meidän on oltava proaktiivisia. Katseen pitää olla eteenpäin, ei taaksepäin. Silloin se sisältää mahdollisuuden.

KOTITEHTÄVÄ 2
Kokonaan toteutettu ja tehty näkyväksi 9.12. mennessä. Sen on rakennettava hyvinvoivaa tulevaisuutta ja mentävä linjassa reformin mukaisesti. Tee kolmen hengen ryhmässä tuotekehitystyöt:

HELPPO
HAASTAVA
MILTEI MAHDOTON


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Suomen Paras Palveluinnovaattori jatkaa aikamoisen miellyttävissä olosuhteissa Vierumäellä 23.-24.8. Nähdään tiistaina 23. päivä klo 10 Country Club Vierumäellä. Silloin teemme prosesseja pysyviksi ja puhumme kehittäjän mielestä ja ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä.


Seuraavana päivänä aloittelemme aamupalalla ja hyökkäämme työyhteisössä hyvinvointia tuottavien prosessien kimppuun klo 8.00. Kotimatkalle lähdemme lounaan jälkeen noin klo 13.


Iltaa varten ota saunatamineet mukaan. Ehkä saunajuomaakin, jos mielesi tekee. Illalla grilli on kuumana! Ota suosikkigrillattavaasi mukaan. Ajattele valinnassasi hieman myös ystäviäsi, mutta älä kerro kenellekään mitä aiot mukaasi ottaa.

Tiistai 23.8. - Kehittäjän mieli
Klo 10.00 Aloitetaan!
Kehittäjän mieli ja jatkuva kehittäminen
Opetuksen ja työelämän muutos
Karl-Erik Michelsen, Tamora Oy

Disc-teoriaa - erilaiset toimintatyylit ja malliesimerkki
Erja Wiik

Keskiviikko 24.8. - Prosessit pysyviksi
Klo 8.00 Aamupala ja päivän aloitus
 Prosessit pysyviksi
Hyvinvointia tuottavat prosessit työyhteisössä
Jaana Utti, Tamora Oy

Klo 12.30 Lähtölounas, hyvää kotimatkaa!

Asiantuntijat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tweets by @TTHeimo